Kontula Book City -kirjallisuustapahtuma Kontulassa la 19.10.2019

Kontula Book City -tapahtuma nostaa esiin suomalaisten kirjailijoiden monikielisyyttä lokakuussa Helsingissä

Lauantaina, lokakuun 19. päivä Kontulassa järjestetään ensimmäistä kertaa yhden päivän mittainen festivaali, Kontula Book City. Se kokoaa yhteen Suomessa asuvia kirjailijoita, jotka kirjoittavat muilla kielillä kuin suomeksi tai ruotsiksi. Tapahtumassa esiintyvien kirjailijoiden ensimmäinen kieli on viro, venäjä, saksa, englanti, arabia tai somali. Päivän aikana keskustellaan muun muassa kirjailija työstä, kielistä, kulttuureista ja rakenteista, joissa kirjailijat toimivat. Mukana keskusteluissa ovat Kristiina Kass, Dorothea Grünzweig, Polina Kopylova, Nelli Ruotsalainen, Daniel Malpica ja Inger-Mari Aikio.

Museum of Impossible Formsin kanssa yhdessä tuotettava kokonaisuus esittelee kansainvälisiä arabikirjailijoita. Ruotsista tapahtumaan saapuu Khaled Alesmael, joka on kirjoittanut ensimmäisen syyrialaisen homoromaanin. Hänen kanssaan arabikirjailijoiden roolista ja mahdollisuuksista Pohjoismaissa puhuu Hassan Blasim. Ranskasta puolestaan vieraaksi saadaan arvostettu kirjailija Inaam Kachachi, joka on käynyt kirjeenvaihtoa nuoren suomalaisen novellistin, Aya Chalabin kanssa. Naiset edustavat eri sukupolvia, mutta heitä yhdistää synnyinkaupunki Bagdad, kirjailijuus ja nykyinen elämä maanpaossa.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Sen sisällön ovat suunnitelleet tuottajat Heidi Backström, Pertti Ylikojola ja Ahmed Al-Nawas. Visuaalisesta ilmeestä vastaa Suvi Kari. Päivän juontaa toimittaja-kirjailija ja yhteiskunnallinen keskustelija Emmi Nuorgam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *